Masterclass “Je eigen Onderneming in de Steigers”

Een masterclass op maat voor studenten/leerlingen van het voortgezet- en Middelbaar Beroepsonderwijs gericht op het opstarten van een eigen onderneming en de 21st century skills. In deze masterclass gaan we concreet, met zelf ingebrachte voorbeelden, aan de slag. Wat voor droom hebben de leerlingen/ studenten? Wat voor onderneming zouden zij willen starten? Wat doen ze al? Dit geldt als startpunt voor de masterclasses.

Masterclass 1: Eigenschappen en netwerken

De leerlingen leren in deze masterclass wat belangrijke eigenschappen zijn om een goede ondernemer te worden. Daarnaast leren ze welke ondernemerseigenschappen ze zelf bezitten en hoe ze deze in kunnen zetten. Daarnaast zal er aandacht zijn voor het netwerken. Netwerken is belangrijk in deze 21e eeuw. We laten de leerlingen het belang van een netwerk ervaren, doordat ze zelf actief met hun netwerk aan de slag gaan.

Masterclass 2 (vervolg): Effectuation en canvas business model

Tijdens de masterclass worden de studenten vervolgens op een veilige manier ondergedompeld in de vijf principes van Effectuation. We maken gebruik van het business canvas model, zodat de leerlingen/ studenten hun eigen bedrijf gelijk op een reële manier neer kunnen zetten. Kortom een duidelijke, krachtige, maar bovenal praktische aanpak.

Voor wie?

De masterclasses zijn bedoeld voor studenten/leerlingen (max. 30) die bijna klaar zijn met hun opleiding, een eigen onderneming willen starten of de masterclasses willen combineren met een stage of een praktijkopdracht. Daarnaast zijn docenten van harte welkom om mee te draaien.

Hoelang duren de masterclasses?

De Masterclasses duren 2,5 uur per masterclass en vinden plaats onder begeleiding van een workshopleider en uw eigen docent(en).

Kosten van de masterclass

De masterclasses kosten per masterclass per groep (max. 30 personen) 375,- euro exclusief reiskosten.

Contact

Bent u op zoek naar meer informatie of wil u zich aanmelden voor een masterclass? Neem dan contact op met info@grijpdebuitenkans.nl

Evelyn Schoe – 06 13 57 51 19
Evelyn@grijpdebuitenkans.nl

Sharien Bootsma – 06 20 20 65 54
Sharien@grijpdebuitenkans.nl

John Bakker – 06 53 59 36 87
John@grijpdebuitenkans.nl

 

 

Bedankt voor uw aanmelding.
button_back_hover menu_bg